Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση για τη στέβια στον Παλαμά

...από την προσωρινή Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας, με έδρα το Φανάρι
Στην αίθουσα πολλαπλών χρίσεων του Παλαμά συναντήθηκε το προσωρινό  Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας την Πέμπτη 14   Μαρτίου  και ώρα 7:30 μμ με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Κώστα Πατσιαλή και αγρότες του Παλαμά  αλλά και  της ευρύτερης περιοχής.

Ο προσωρινός πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γεώργιος Κουλοσούσας ανέφερε στους παρευρισκόμενους για την ιδεολογία, το σκοπό, τους στόχους, και τη στρατηγική του Συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα πορεία του Συνεταιρισμού στον τρόπο με τον οποίο οι συνεταιριζόμενοι  θα αποκτήσουν φυτά Στέβιας και πως τα καλλιεργούν, τις ενέργειες που γίνονται για το πρώτο πιλοτικό μεταποιητήριο και πως θα αποκτηθεί, και  τις ενέργειες που γίνονται για την προώθηση του τελικού προϊόντος.

Ανέφερε επίσης τον τρόπο που μπορεί να γίνει ο επαγγελματίας αγρότης μέλος του Συνεταιρισμού και είναι ο έξης: Με την αστυνομική του Ταυτότητα, το αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό ΑΜΚΑ, προσέρχεται στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ.  και συγκεκριμένα στη κ. Χρύσα Κατσέα αφού συμπληρώσει την απαιτούμενη αίτηση καταβάλει την πρώτη δόση της μερίδας (500 ευρώ) σε λογαριασμό της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και επιστρέφει την απόδειξη. Ο τίτλος της μερίδας αποκτιέται εφόσον εξοφληθεί και η δεύτερη δόση.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Κώστας Πατσιαλής συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους, ευχόμενος παράλληλα κάθε επιτυχία στο Συνεταιρισμό. Τα βήματα που γίνονται θα πρέπει να είναι προσεκτικά και σίγουρα, μειώνοντας τα περιθώρια ρίσκου, πρόσθεσε, και συμφώνησε με την τακτική και στρατηγική του Συνεταιρισμού. Έχοντας γνώση για τα πειραματικά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισήμανε στους παραβρισκόμενους πως η καλλιέργεια του φυτού στέβια μπορεί να επιτευχθεί με επιτυχία στο νομό μας. Μέσα από ένα υγιή Αγροτικό  Συνεταιρισμό, τόνισε ο  κ. Πατσιαλής, τα οφέλη για τους παραγωγούς μπορούν να μεγιστοποιηθούν, επιτυγχάνοντας   μείωση του κόστους παραγωγής, λειτουργία μηχανισμών προώθησης, αλλά και  μεταποίησης  του προϊόντος, προσδίδοντάς στους παραγωγούς  προστιθέμενη αξία.
    
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες στο Κοινοτικό Κατάστημα Φαναρίου κ. Απόστολος Μάππας τηλ. 2241352400 στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ. όπως και στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού (www.thestevia.gr).
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου